Deze Vlaamse Klassieker kan gemakkelijk klaargemaakt worden op uw BBQ Barbekon: Stoofvlees met frietjes.
Jeroen Meus |
Jeroen Meus maakte de uitslag vanochtend bekend. De volledige top 10 van De Vlaamse klassieker:
- Stoofvlees-friet
- Witloof met hesp in de oven
- Steak-friet met sla en bearnaisesaus
- Vol-au-vent
- Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus
- Asperges op z'n Vlaams
- Konijn met pruimen
- Kalfstong in madeirasaus
- Zeetong 'à la meunière'
- Steak tartaar
De benodigdheden voor dit super lekker Vlaams stoofpotje:
- 1 kg rundvlees
- 2 grote uien
- 2 flesjes bruin bier
- 2 eetlepels Luikse stroop
- 2 sneden bruin brood
- 2 eetlepels straffe mosterd
- boter
- peper, zout, tijm, 2 kruidnagel, 2 laurier blaadjes
Hoe stoofvlees klaarmaken op uw Barbekon:
- Steek uw Barbekon aan met de snelstarter en plaats uw stoofpot met boter op de grill
- Stoof de uien tot ze licht bruin zijn.
- Grill uw rundvlees lichtjes tot alle stukken rondom bruin zijn en smijt ze in de stoofpot.
- Voeg de kruiden toe en overgiet het geheel met het bruin bier.
- Neem de boterhammen, smeer ze in met de mosterd en leg ze er bovenop.
- Deksel erop en lekker laten sudderen tot het vlees zacht is.
- U kunt zich nu gedurende een 1u 1/2 bezighouden met de genodigden.
- De Luikse stroop toevoegen en onderroeren.
- Heet opdienen met frietjes en een stevig Belgisch bruin Biertje.
Smakelijk!
Reacties