Doorgaan naar hoofdcontent

WINTER BBQ TIP: Vlaamse Klassieker

Deze Vlaamse Klassieker kan gemakkelijk klaargemaakt worden op uw BBQ Barbekon: Stoofvlees met frietjes.

Jeroen Meus
De Vlaming heeft gekozen: 14.331 kijkers hebben gestemd op stoofvlees - friet als dé ultieme Vlaamse Klassieker.  TV Chef Jeroen Meus roept zondag 1 maart uit tot Nationale Stoofvlees-frietdag 
Jeroen Meus maakte de uitslag vanochtend bekend. De volledige top 10 van De Vlaamse klassieker:
  1. Stoofvlees-friet 
  2. Witloof met hesp in de oven
  3. Steak-friet met sla en bearnaisesaus
  4. Vol-au-vent
  5. Balletjes met krieken & balletjes in tomatensaus
  6. Asperges op z'n Vlaams
  7. Konijn met pruimen
  8. Kalfstong in madeirasaus
  9. Zeetong 'à la meunière'
  10. Steak tartaar
BRON

De benodigdheden voor dit super lekker Vlaams stoofpotje:
  1. kg rundvlees 
  2. grote uien 
  3. 2 flesjes bruin bier 
  4. 2 eetlepels Luikse stroop  
  5. 2 sneden bruin brood 
  6. 2 eetlepels straffe mosterd 
  7.  boter 
  8.  peper, zout, tijm, 2 kruidnagel, 2 laurier blaadjes
Hoe stoofvlees klaarmaken op uw Barbekon:


  • Steek uw Barbekon aan met de snelstarter en plaats uw stoofpot met boter op de grill 
  • Stoof de uien tot ze licht bruin zijn.
  • Grill uw rundvlees lichtjes tot alle stukken rondom bruin zijn en smijt ze in de stoofpot.
  • Voeg de kruiden toe en overgiet het geheel met het bruin bier.
  • Neem de boterhammen, smeer ze in met de mosterd en leg ze er bovenop. 
  • Deksel erop en lekker laten sudderen tot het vlees zacht is.
  • U kunt zich nu gedurende een 1u 1/2 bezighouden met de genodigden.
  • De Luikse stroop toevoegen en onderroeren.
  • Heet opdienen met frietjes en een stevig Belgisch bruin Biertje.
Smakelijk!

Reacties